Περιγραφή
Η ιστορία πηγαίνει ότι το 1870, στο κατάστημα Carpano, ένας χρηματιστής, εν μέσω συζήτησης με συναδέλφους, διέταξε ένα ελαφρώς διαφορετικό βερμούτ με μισή δοσολογία πορσελάνης, χρησιμοποιώντας την τοπική διάλεκτο “Punt e mes” (σημείο και Ήμισυ).
Το Punt e Mesi είναι ένα βερμούτ που είναι γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο για τη σωστή ισορροπία μεταξύ της ενδιαφέρουσας υπόθεσης εσπεριδοειδών της σειράς Carpano και του πικρού που προέρχεται από την Κίνα και τον Αψέντι.
Ιδανικό για να το πιείτε με πάγο, καθαρό ή με selz, αλλά και ένα μεγάλο συστατικό για cocktail, όπως το αρχικό κοκτέιλ MI-TO: δημιουργήθηκε για να ενώσει σε ένα μοναδικό ποτό τις πόλεις του Μιλάνου και του Τορίνο.
Μπορείτε να το κάνετε γεμίζοντας ένα χαμηλό ποτήρι με πάγο, προσθέτοντας 3,5cl Punt e mes, 3,5cl old fashion Bitter και ανακατώνοντας απαλά.
Για να φτιάξετε το cocktail ακόμα πιο φρέσκο, αρκεί να προσθέσετε μια βουτιά σόδα.
Γαρνίρετε με φλούδα πορτοκαλιού.